PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI KONČÍME NA 8. MÍSTĚ! 

Náš tým končí se 4 vítězstvími na 8. místě po základní části, což není na nováčka soutěže vůbec špatná vizitka, naopak. Coby nováčkům nám bylo před sezonou předpovídáno poslední místo..  Ovšem, skončila teprve první část sezony, tzv. základní část. 
 
V základní části za nás nastoupilo celkem 18 hráček a z toho hned 12 mladých hráček do 23 let. Nejmladší hráčkou celé ligy byly Amálka Hrubinová, teprve 1. rokem starší dorostenka, která nastoupila ke 4 zápasům, stejně jako další dorostenka Julie Kučerová. Maruška Holá zvládla zápasů dokonce 10  a to ji letos dost sužují rúzná zranění. Na druhém pólu, nejstarší hráčka ŽBL Katka Matějková po dlouhém zranění kotníku z přípravy stihla jen 4 zápasy, ale věříme, že na další část ligy bude v pořádku. 
 
Z mladých hráček se dokázala nejvíce prosadit pivotka Lucka Ceralová, která odehrála průměrně 20 minut na zápas, zaznamenala 4.2 bodu a doskočila 5 míčů. 
 
Ke 4 vítězstvím nás táhla základní pětka Irena Vrančič (10b., 5d. a 4 F+ na zápas), Kwanza Murray (17,7b. a 3,8F+), Kia Johnson (12,2 b), Jana Maršíková (3b a 4d) a Leeza Burdgess (7b a 10d). 
 
Často v základní pětce nastupovala další mladá hráčka Martina Šťovíčková. Velký penzum práce odvedla i Timi Najbrtová, prosadit se dokázala i Nata Durdová a "pes obranář" Míša Pitrová, v posledních kolech se k dobrým výkonům propracovala Katka Ebenhohová. Naopak dlouhodobé zranění vyřadilo rozehrávačku velmi talentovanou Verču Vojtíkovou, jíž ale zastoupila Petra Klokočníková. Celkem 6 zápasů odehrála také Hanka Tomková, která se ale od ledna připravuje na přijímací zkoušky na medicínu a sbírá minuty v sesterském družstvu BK Brandýs ve 2.lize. 
 
I když jsme skončili po základní části na 8. místě, některé naše hráčky zaznamenaly výrazné individuální úspěchy:
 
LEEZA BURDGESS, byla s 9.9 doskoky na zápas NEJLÉPE DOSKAKUJÍCÍ HRÁČKOU CELÉ LIGY! 
KWANZA MURRAY skončila se střeleckým průměrem 17.7 bodu na zápas na 4. místě NEJLEPŠÍCH STŘELKYŇ  (za Hanušovou, Hálovou a Wynn-Pollard). Kwanza byla tak nejlepší střelkyní z pozice hráčky z perimetru (rozehrávačky, křídla) z celé ligy!
MARUŠKA HOLÁ proměnila všech 5 střílených trestných hodů a v této statistice skončila na skvělém 2. místě, když stejném procento, ale o hod víc měla Zukanovič ze Slavie. 
V počtu získaných míčů se činila KHIANA JOHNSON, která s 2.0 zisky na zápas obsadila výborné 4. místo! Těsně lepší bylo nakonec jen trio Hamzová, Motyčáková, Zeithammerová. 
 
Všem těmto hráčkám ke skvělým výkonům upřímně OBROVSKY GRATULUJEME!
 
 
Ve statistice získaných faulů máme v první desítce hned dvě hráčky: IRENA VRANČIĆ byla 7. nejvíce faulovaná hráčka (3.9), jen o desetinu faulu na zápas byla KWANZA MURRAY na 9.místě. LEEZA BURDGESS (2.9) byla v této statistice 22. a TIMI NAJBRTOVÁ (2.6) obsadila 30. místo. 
 
Mezi nejlepšími 30 hráčkami ligy se ještě umístily KIA JOHNSON ve střelbě na 23. místě s 12.2 body na zápas, která byla 11. nejlepší v úspěšnosti trojek (42.1%). 
MARTINA ŠŤOVÍČKOVÁ obsadila v této statistice opravdu slušné 18. místo (39.1%) a NATA DURDOVÁ 31. místo (35%). 
 
17. místo v úspěšnosti trestných hodů zaznamenala s velmi slušnými 85.2% KWANZA MURRAY, KHIANA JOHNSON obsadila s 81.8% celkové 28. místo a IRENA VRANČIĆ s 81.0% místo 31.
 
Vedle famózně doskakující LEEZY BURDGESS se umístily v této statistice ještě IRENA VRANČIĆ na 29. (4,9d.) a LUCKA CERALOVÁ na 30 místě (4,8 d.). V dělené statistice doskoků na obranné a útočné obsadila LEEZA 5. místo v obranných a 3. místo v útočných doskocích. Umístění v první třicítce skončili v těchto statistikách ještě: na skutečně dobrém 15.místě LUCIE CERALOVÁ útočných doskocích (2.1), a 25. místě JANA MARŠÍKOVÁ (1.6). Na 25. místě pak v obranných doskocích skončila IRENA VRANČIĆ (4.1).   
 
V počtu získaných míčů se dařilo taktéž důrazné TIMI NAJBRTOVÉ, která s 1.5 zisky při 16 odehraných minutách na zápas obsadila výborné 16. místo, se stejným počtem zisků, ale při 29.1 minutami na zápas byla KWANZA MURRAY dvacátá. 
 
V počtu asistencí jsme příliš nevynikli, na děleném 27. místě držely prapor IRENA VRANČIĆ a KHIANA JOHNSON  s 2.2 asistencemi na zápas. 
V celkové valuaci skončila 28. KWANZA MURRAY (12.2) 32. LEEZA BURDGESS (11.4) a 33. KHIANA JOHNSON (11.2). 
 
KWANZA MURRAY byla 11. nejvytěžovanější hráčkou s 29.1 minutami na zápas, na všech 18 zápasů byly připraveny MARTINA ŠŤOVÍČKOVÁ,  LEEZY BURDGESS a LUCKA CERALOVÁ. 
 
 
Do ligy naskočilo celkem 155 hráček, z toho 18 našich.   Aspoň 4 zápasy odehrálo 134 hráček, od nás 18, tj 13.5%  (logický průměr by měl být 10%, tedy dáváme šanci více hráčkám než průměr).
Dovolte mi taktéž poděkovat mému realizačnímu týmu (Jitka Richterová, Martin Richter, Pavel Kubálek, Josef Hykel) a další spoustě dobrovolníků (Petr Čeněk, Zuzka Vítamvás, Pavla Tluchořová, Verča a Katka Richterovy, Lada Dvořáková, Bára Motlíčková, Bety Holovská, Julie Kučerová ,atd. atd....) a také spoustě diváků, kteří nám chodí fandit!  MOC DÍKY.