V posledním kole základní části zajíždíme do brněnských Žabovřesk

V sobotu 24.2.2024 od 17 hodin sehrajeme poslední utkání základní části ŽBL v Brně, konkrétně v Horákově ulici v Žabovřeskách. Ano, hostit nás bude slavný klub BK Žabiny, který dokázal před necelými dvaceti lety dokonce vyhrát Euroligu. Momentálně jsou Žabiny na druhém místě tabulky za USK Praha, se kterým letos sehráli velmi pěkná utkání. 
 
Nám zatím patří 7. místo a věříme, že si jej i po posledním kole udržíme. Abychom to dokázali bez ohledu na ostatní výsledky kola, museli bychom na Žabinách vyhrát... což se vzhledem k momentální situaci jeví jako velmi nepravděpodobné.. ale: "Žabiny měly v posledním týdnu náročný program a hrály v podstatě v osmi, což je dost těžké" poznamenává náš trenér Dan Kurucz. "Favority i tak rozhodně nejsme, navíc máme také spoustu zraněných nebo nemocných hráček, takže zdaleka nebudeme kompletní. Přesto chceme odehrát dobrý zápas a podat minimálně výkon jako minulý týden proti pražské Slavii" dodává.
 
Soupeřova momentální základní sestava Hamzová  - Sklenářová - Kněževič - Stoupalová - Cunane se hemží reprezentantkami, výborně v posledních zápasech chytila šanci mladá hráčka Kytlicová. Očekáváme též brzký návrat excelentní trojkařky Petry Záplatové. 
 
Naše statistika hráček s ohroženým startem se pořádně rozrostla. Injury report na našem webu sděluje, že v ohrožení je start Ebenhohové, Holé, Johnson, Klokočníkové, Matějkové,  Murray.. Budeme ale bojovat naplno a nedat se bez boje. 
 
Zápas se hraje v sobotu 24.2. od 17:00 v hale Rosnička.