DSK Basketball Brandýs - ZVVZ USK Praha 52:105  (12:36, 20:25, 7:21, 13:23)

Do zápasu jsme nastoupili citelně oslabeni, když zranění nohy vyřadilo ze sestavy naši nejlepší střelkyni a třetí nejlepší střelkyni Kwanzu Murray a zranění ruky naši kapitánku Janu Maršíkovou. Z různých důvodů nemohly nastoupit ani Nata Durdová, Maruška Holá a Anička Holá. Ne zcela fit byly i další opory Irena Vrančič a Leeza Burdgess, které nakonec ale obě nastoupily. Bohužel se hned ve 4. minutě zranila naše další opora Kia Johnson, což byla hodně nepříjemná záležitost. 
 
Ani USK nebylo kompletní, když na soupisce chyběly reprezentantky Magbegor (Austrálie), Sabally (Německo), Ayayi (Francie) a Conde (Španělsko), které hrály v neděli za své státy olympijskou kvalifikaci. Přesto se hrál oboustranně velmi rychlý basketball, kdy ZVVZ USK trestal naše často zbytečné ztráty míče lehkými koši z rychlých protiútoků. Postupně jsme ale hru vyrovnali a dokonce začali snižovat náskok hostí. Nepřesnosti v závěru první půle nám však vzaly šanci na vítězství ve 2. čtvrtině. I když hra byla pohledná a zápas působil  opticky vyrovnaněji, šlo USK v klidu za svým očekávaným vítězstvím a dále navyšovalo náskok. Stovku jsme ubránit mohli, ale při 35 ztrát (z toho plno nevynucených) to jde těžko. Na druhou stranu naše útočná fáze nebyla vůbec špatná. 
 
O pohodovém vítězství hostí nebylo pochyb, ale i tak bych rád poděkoval hráčkám za výkon plný nasazení a obětavosti i za některé parádní výkony. Svůj střelecký rekord v ŽBL si 12 body utvořila  Martina Šťovíčková, nejlépe doskakující hráčkou na hřišti byla Leeza Burdgess s 12 doskoky a 8 získaných faulů předvedla Irena Vrančic. Celkově jsme USK přeskákali 39-37, což je také pozoruhodný výsledek. Naše barvy statečně hájily také dvě dorostenky Julie Kučerová (2005) a to 7 minut  a Amálka Hrubinová (2006) dokonce celých 12 minut a nepočínaly si vůbec špatně. 
 
Opravdu nevídaný střelecký koncert předvedla výborná Tereza Vyoralová, která na 30 bodů potřebovala jen 16 střel, když střílela s úspěšností 81,3% a také reprezentantka Nizozemska Emese Hof (25 bodů při úspěšnosti střelby z pole 79%). 
 
Body DSK Brandýs: Vrančič 14 (+8 získaných faulů), Šťovíčková 12, Ceralová 7 (+7 doskoků), Najbrtová 5 (+4 získané fauly), Burdgess 4 (+12 doskoků), Klokočníková a Pitrová po 4, Ebenhohová 2, Matějková, Kučerová, Hrubinová, Johnson.