Sokol Hradec Králové - DSK Basketball Brandýs 19.1.2024, 18:30, sokolovna Eliščino nábřeží, Hradec Králové

PŘIJEĎTE NÁS PODPOŘIT V PÁTEK DO HRADCE!
 
V pátek 19.1. se od 18:30 hraje v Hradci zajímavé utkání ŽBL, mezi domácím Sokolem a brandýským DSK. Obě družstva mají o co bojovat - v případě domácího vítězství si hradecké lvice udrží na dostřel 5. místu, které znamená postup do nadstavbové skupiny A1, tedy jistou záchranu a navíc výhodné postavení do playoff s hratelným soupeřem. Naopak náš tým se bude snažit udržet současné 8. místo, zaručující playoff a v případě bookmakery málo očekávané výhry by se mohl posunout ještě o příčku výš, hned za Hradec. 
 
 V Brandýse vyhráli lvice z Hradce o 12, a to 71:59 (30:28), když zazářily zkušené třicátnice Effangová (24b.) a Čuperková (14b.). Východočešky nakonec zápas vyhrály i přesto, že v utkání chyběla tehdy zraněná reprezentantka Katka Zeithammerová.  Talentovaná rozehrávačka už nyní Hradci chybět nebude a tak se dá očekávat bleskový přechod do protiútku a rychlé zakončení nájezdem do koše a obecně zvýšený tlak na rozehrávce. Hradec posílil také pod košem, když z Ostravy získal 193cm vysokou pivotku Julii Vydrovou. 
 
Do našeho týmu přišla o vánoční přestávce rozehrávačka Khiana Johnson a zdá se, že to bylo dobré rozhodnutí, vhodné posílení družstva. Souboje mezi ní a Katkou Zeithammerovou by mohly být ozdobou utkání. 
 
"V minulém kole zahrál Hradec skvěle na USK, především v 1. půli českého mistra dost potrápil. Musíme přemýšlet o taktice, kterou bychom zpomalili hradecký přechod do útoku. Nejlepší to bude tím, že budeme dobře střílet a pod košem domácích nebude co doskakovat" směje se Dan Kuucz.