DSK Basketball Brandýs - KARA Trutnov 68:58  (22:13, 10:18, 18:13, 18:15)

Slavíme důležité vítězství! Za pěkné divácké kulisy asi 200 fanoušků, ke které přispěli také tradičně hlasití a věrní fanoušci hostí jsme od začátku vedli a po 1. čtvrtině 22:13 se zdálo, že bychom mohli zápas utrhnout a dojít si pro klidné vítězství. To se ovšem nestalo, hosté nasadili zónu 3-2, se kterou jsme se ve druhé čtvrtině dost trápili.  nedařila se střelba z dálky a v doti zahuštěném vymezeném území nebyl pro pohyb moc prostor. Druhou část vyhrál soupeř 18:10 a tak  jsme byli v poločase nakonec rádi za nejhubenější vedení, 32:31. 
Naše základní pětka Irena - Kia - Key - Píďa - Leeza ovšem začala 2. poločas famózně -  9:0 a vedení 41:31. od té doby se už trutnovské hráčky nedokázaly přiblížit na dostřel. Třetí část skončila 18:13 v náš prospěch a v poslední čtvrtině jsme skóre ještě navyšovali, až na průběžných 68:50 v 37 minutě. V samotném závěru soupeř snížil sérií 8:0, kdy naše hráčky už zápas dohrávaly. 
 
Vedle očekávaných výkonů Kwanzy Murray (19b.) a Kii Johnson (16b.) už podruhé za sebou zaznemenala ceněný double-double Leeza Burdgess. Ovšem asi největší milé překvapení byl pro diváky výkon Katky Ebenhohové, která se chytila svoji šance, nasázela 10 bodů ze 7 střeleckých pokusů a doskočila 6 míčů. Do první pětky zaskočila za zraněnou kapitánku Janu Maršíkovou naše čtyřka Míša Pitrová a odehrála svůj part opravdu dobře. K 5 bodům přidala i pět doskoků a dvě asistence. A zase trefila trojku! Rád bych též zmínil historicky první start naší nejstarší hráčky Katky Matějkové, která se zotavila po zranění a nastoupila ve svých 41 letech k zápasu ŽBL. A i když koš nedala, v obraně byla jako vždy precizní, žádná z hráček se přes ni nedokázala prosadit!
 
Z vítězství máme velkou radost. I přesto, že z různých důvodů nemohly nastoupit Jana Maršíková, Petra Klokočníková a Marie Holá a Timi Najbrtová po nemoci odehrála jen pár minut, mohli jsme se radovat z důležité výhry!
 
Děkujeme za podporu naši fanoušků, hnaných výborným moderováním Petra Čeňka a těšíme se na další zápasy před domácím publikem!
 
Body DSK Brandýs: Murray 19 (+5 získaných faulů), Johnson 16 (+6 zisků), Burdgess 14 (+11 doskoků), Ebenhohová 10 (+6 doskoků),  Pitrová 5 (+5 doskoků), Vrančič 2 (+9 doskoků, +4 asistence), Durdová 2, Matějková, Najbrtová, Šťovíčková, Ceralová (5 doskoků).