POZVÁNKA NA DOMÁCÍ ZÁPAS DSK vs. KARA TRUTNOV

Na zápas zve Dan Kurucz

První domácí utkání roku 2024 sehraje DSK Brandýs proti Trutnovu a z hlediska boje o udržení i postup mezi elitní osmičku to bude hodně klíčový souboj. Na to, co povede k úspěchu jsme se zeptali kouče Dana Kurucze.


Dane do roku 2024 jste vykročili výhrou na ostravské palubovce, co vedlo ke druhé výhře v ŽBL?


Myslím, že základem byla poctivá příprava v konci loňského roku, díky níž se nám povedlo celkem dobře zakomponovat do hry novou posilu Khianu Johnson. Dost usilovně jsme pracovali na obraně, a i když je ještě pořád hodně co zlepšovat, bylo vidět, že jsme se právě obraně věnovali. Také si dovolím říct, že jsme chtěli vyhrát víc než naše ostravské soupeřky. Nemyslím jen české hráčky, u nich nechybí motivace v žádném týmu. Ale právě naše domácí hráčky s sebou strhly i naše zahraniční posily a ty odvedly skvělou práci plnou nasazení, což se o ostravských cizinkách říct nedá.


Tak teď si říkám, jestli taková Leeza Burdgess, která tu hraje třetí rok a v restauraci si objednává v češtině a má ráda naši tlačenku nebo Irena Vrančič, která mluví slušně česky jsou vlastně ještě zahraniční posily. Do týmu přišla nová rozehrávačka Američanka Khiana Johnson, můžeš ji trochu představit? Podle statistik z Ostravy se zapojila do sestavy celkem slušně, jak to hodnotíš?


Khiana byla vlastně vynuceným příchodem, protože se právě v Trutnově zranila naše velmi talentovaná rozehrávačka Veronika Vojtíková a dnes je jasné, že do konce sezony do ligových bojů už zasáhnout nedokáže. Samy hráčky za mnou přišly, že potřebujeme vedle Ireny a Péťi ještě jednu rozehrávačku. A protože všechny Češky jsou podepsané v jiných klubech, obrátil jsem se na své známé hráčské agenty a vybral si Khianu, která hrála za švýcarský Nyon. Vybral jsem ji proto, že na mě působila jako nesobecký hráč, který upřednostňuje přihrávku, avšak umí dobře zakončit, hraje s rozmyslem a je silná na míči, a přitom v obraně nevypustí vůbec nic. Agent mi také potvrdil, že je energická a přátelská. To všechno se přesně potvrdilo hned po jejím příjezdu. Řekl bych, že zapadla do týmu fakt dobře. Holky ji mají rády. V kabině nezkazí srandu na hřišti hledá spoluhráčky a umí proměnit i těžké střely.


Ani přes Vánoce holky nezahálely, jak probíhala příprava přes vánoční a novoroční svátky?


Máš pravdu. Mezi 27. – 30. prosincem jsme absolvovali 6 delších tréninků a k tomu jeden další vzorový trénink pro talentovanou mládež ze 6 spolupracujících klubů mládeže v tělocvičně v Sadské. V našich trénincích jsme měli dva úkoly – zapracovat Khianu a drilovat obranu. V Ostravě jsme vyhráli, takže ty Vánoční tréninky nebyly nadarmo.


Co povede k úspěchu proti Trutnovu?


Trutnov hodně obměnil kádr, odešly tři Američanky, tři jiné cizinky přišly. Tím pádem se obraz jejich hry mění, musíme nový Trutnov do pátku pečlivě nastudovat. Rozhodně to nebude lehké utkání. Do pátku musíme nechat odplynout euforii z výhry v Ostravě, dále pracovat na obranných činnostech, především výpomoci ze slabé strany a slabostranné rotaci a v útoku zvýšit pohyb bez míče. Zápas s Trutnovem bude nesmírně důležitý. V případě vítězství se posuneme na průběžné 8. místo, které znamená play-off a nikoliv hru o záchranu. Přijďte nás podpořit v pátek 12.1. od 16:30 do Sportcentra!