DSK Basketball Brandýs - KP Tany Brno 66:102 (14:28, 20:28, 12:15, 20:30) sobota 16.12.2023, Sportcentrum Brandýs

Do zápasu jsme šli oslabeni o další dvě hráčky, nemocnou Hanku Tomkovou a především o rozehrávačku Irenu Vrančic, která si před pár dny pochroumala koleno a nakonec jsme se rozhodli, že nenastoupí. 
 
V základní pětce ji musela zastat teprve 19-letá Petra Klokočníková, a dlužno říct, že odehrála výborný zápas. Na začátku získalo Brno potřebný náskok, aby ho potom mohlo po celý zápas udržovat či lehce navýšit. Eurocupové zkušenosti na straně hostí byly vidět při čtení naší obrany a volbě otevřených střel. Brno těžilo z našich ztrát, když zaznamenalo 30 bodů po svých ziscích a dalších 12 z druhé šance, tedy po útočném doskoku. Naše statistiky v těchto ukazatelích byly 15+4, což dělá rozdíl 23 bodů..
 
Ve třetí čtvrtině jsme velmi dobře bránili a udrželi v podstatě vyrovnaný stav této části, ale v závěrečné čtvrtině jsme vygenerovali 12 zbytečných ztrát a tak jsme hostujícímu týmu pomohli k dosažení 100 bodové hranice. 
 
V našem týmu odevzdala velký výkon už zmíněná Péťa Klokočníková, která řídila hru bezmála 35 minut a připsala si 12 bodů. Velkou pochvalu si za velké nasazení a tlak na koš Timi Najbrtová. Své výborné chvíle mělo mnoho dalších našich hráček (např. Marie Holá ve druhém poločase), ovšem na druhou stranu, co dokážeme ztratit.. 
 
Přejeme krásné Vánoce a šťastný nový rok a těšíme se na další ligové boje v lednu 2024.
 
Body DSK: Klokočníková 12, Najbrtová a Murray po 11, Holá 8, Šťovíčková 6, Ceralová, Ebenhohová a Pitrová po 4, Maršíková 3, Burdgess 2, Durdová 1, Kučerová