Vedení Středočeského kraje na tréninku extraligových žen DSK Basketball Brandýs

V úterý 31. října byl v brandýském sportcentru „tak trochu jiný“ trénink žen DSK Brandýs než je obvyklé:

Náš trénink totiž navštívila paní hejtmanka Mgr. Petra Pecková a radní pro vzdělání a sport pan Mgr. Milan Vácha.

Bylo nám velkou ctí je uvítat na našem tréninku a zblízka ukázat nejvyšším představitelům našeho regionu, jak vypadá trénink vrcholového sportu v praxi.

V závěru tréninku jsme se dostali též k besedě o basketbalu a sportu obecně, dozvěděli jsme se, že paní hejtmanka také hrávala basket a to v Říčanech a jak je na náš úspěch v podobě postupu do nejvyšší soutěže patřičně hrdá. Vždyť jen 6 krajů ze 14 má v nejvyšší soutěži žen svoje zastoupení! (Praha, JMK, MSK, HK, UNL a náš Středočeský kraj, pozn. autora)

Paní hejtmanka i pan radní Vácha také vyjádřili velkou radost nad faktem, že v týmu se objevuje spousta mladých hráček do 23 let, které jsou součástí krajem podporovaného projektu rozvoje mládežnického sportu do 23 let. Na tréninku bylo přítomno 18 hráček a hned 14 z nich spadá do této kategorie! Z celkového širšího kádru je to dokonce 20 hráček z 25 celkem.

Projekt DSK Basketball Brandýs pod historickým názvem BCM Nymbursko sdružuje a podporuje talentované hráčky ze šesti středočeských klubů (DSK Basketball, ŠBK Sadská, BK Brandýs, Pastelka Mladá Boleslav, BK Slaný, BC Kolín a Basket Poděbrady), které také nabízejí svým hráčkám různé alternativy uplatnění v družstvech dospělých, a to od nejvyšší soutěže – ŽBL, tedy v mateřském DSK Basketball Brandýs, dále 2. ligu v Brandýse, Slaném, Ml. Boleslavi a Poděbradech a přebor opět v Brandýse a Kolíně a také Praze, kde hraje přebor B-tým DSK. Projekt se stále rozrůstá, v dalším období počítáme s připojení klubu Sokol Pečky do naší rodiny. Sokol Pečky hraje v ženské složce 1. ligu žen a tak budeme schopni nabídnout všechny alternativy pro talentované hráčky projektu. Klub ŠBK Sadská zase patří k nejlepším v České republice v basketbalu dětí a dorostenecké mládeže, může se pyšnit několika tituly Mistrů Republiky v žákovském basketbale a hraje též dorosteneckou extraligu.

Na závěr jsme paní hejtmanku a pana radního pozvali na zápas žen DSK Basketball Brandýs, jehož budou čestnými hosty!