Český pohár žen

2. kolo:  BA Sparta - DSK Basketball Brandýs 61:67  (32:30)

Na hřišti Sparty jsme v loňské prvoligové sezoně prohráli 62:66 a tak jsme chtěli tuhle rok starou záležitost odčinit a postoupit tak do dalšího kola České poháru. Bylo trochu paradoxem, že za Spartu nastoupily dvě hráčky, které známe z našeho dresu - Míša Pitrová a Timi Najbrtová, které k nám ze Sparty hostují a tak Míša s Timi tedy hrály v bílo-rudém dresu. 
 
Na začátku jsme si zřejmě mysleli, že vítězství přijde samo a tak jsme kvůli našemu laxnímu přístupu a díky nadšeně bojující Spartě zaslouženě prohrávali a to až 10:27... V ten moment jsme si uvědomili, že je třeba zabrat hlavně v obraně. Zařadili jsme tedy vyšší rychlostní stupeň a ztrátu ještě do poločasu stáhli na minimální rozdíl. Sparťanky ale hrály skutečně dobře, praly se o každý míč držely se nás co to šlo. Do vedení 46:45 jsme šli po dlouhé době po čisté trojce našeho 16-letého "objevu" Amálky Hrubinové a vedení už nepustili. Závěr jsme si už s přehledem pohlídali a díky tomu, že jsme ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně si dovolím říci, že jsme zvítězili zaslouženě. Sparta ovšem podala velmi slušný výkon. 
 
Největší radost byla samozřejmě z výhry, ale také z povedeného vystoupení Amálky Hrubinové, která nasázela hned 9 bodů (!) jež byly její premiérové v kategorii dospělých. Rád bych zmínil též velké výkony Naty Durdové a Martiny Šťovíčkové na křídlech, přesvědčivý výkon Jany Maršíkové a samozřejmě profesionální výkon našich profesionálek Ireny Vrančić, Kwanzy Murray a automatu na doskoky Leezy Burdgess (18 doskoků!!). Specialistkou na trojky z 90° se zřejmě stává pivotka Lucka Ceralová, na bloky se soustředila Katka Ebenhohová. Vedle mladé hráčky Hanky Tomkové, která už přece jenom zkušenosti z ženské kategorie má, nastoupila poprvé do soutěžního utkání další 2006 - Anička Holá. Její o rok starší sestra Marie se dostává postupně do loňské formy, což je asi jedna z nejlepších zpráv večera. 
 
Body DSK Brandýs: Murray 19, Vrančić 13, Hrubinová 9, M. Holá 7, Burdgess 6 (+18 doskoků), Ceralová 5, Šťovíčková 3, Maršíková a Durdová po 2, Ebenhohová 1, Tomková, A.Holá. 
 
Další zápas Českého poháru žen, a to 3.kola, sehrajeme s týmem Slovanka Praha doma 15. listopadu 2023. Ještě předtím si ale se stejným soupeřem zahrajeme v Praze - Hloubětíně v rámci 6.kola Chance Ženské basketbalové ligy - a to již v pátek 27.10.2023 od 18:00