O VÍTĚZI ROZHODLA DRUHÁ PĚTIMINUTOVKA TŘETÍ ČÁSTI

DSK Basketball Brandýs - Sokol Hradec Králové 59:71
 
Na zápas s Hradcem jsme se týden připravovali a věřili, že můžeme vyhrát, když nám vše bude hrát do karet. Bohužel, vedle zraněné Vojtíkové, den před zápasem onemocněla další z rozehrávaček, Petra Klokočníková.. takže nám zbyla jediná Irena Vrančić. Hradci zase chyběla rozehrávačka Ziethammerová a křídlo Velichová. 
 
Celý první poločas byl vyrovnaný a byl ve znamení souboje střelkyň na pozici č.2: Kwanzy Murray a Pamely Effangové. Hradec byl nepatrně vpředu, v poslední sekundě prvního poločasu však Jana Maršíková stáhla na rozdíl jediného koše. 
 
Vstup do druhé půle se nám povedl. Dobře jsme bránili a byli schopní vytvořit tlak na hradecký koš. Po 3 minutách jsme skore otočili a šli do vedení 36:34. Zdálo se, že bychom mohli zápas utrhnout. V té chvíli však zasáhla vyšší moc v podobě rozbitého počítače na technický zápis. Je to paradoxní, podmínky byly v té chvíli stejné pro oba týmy, leč Hradec se po technické pauze nadechl k velkému trháku a zbytek čtvrtiny vyhrál 5:19 a prakticky zápas rozhodl. Po 3/4 byl stav 43:55. Poslední část byl opět vyrovnaná. Stáhli jsme na rozdíl 7 bodů, ale na víc to už nebylo. V závěru hosté trestnými hody navýšili opět na rozdíl 12 bodů a zápas dovedli do vítězného konce. 
 
"Gratuluju soupeři, po technické pauze se vrátil rychleji do zápasu. My jsme odvedli slušný výkon, ovšem nedokázali jsme ubránit Pamelu Effangovou. Hradec byl přece jen o kousek lepší, především v důslednosti při zakončení. Děkujeme divákům za vytrvalou podporu. Sympaticky byli slyšet i fanoušci hostí" hodnotli zápas Dan Kurucz. 
 
Zajímavý moment nastal ve 3. čtvrtině, 4,45 minuty před koncem.  Při našem držení míče za stavu 38:41 se zranila kapitánka Jana Maršíková a potřebovala střídat. My jsme dokončili akci, kterou rozhodčí správně nezastavili. A dokončili jsme ji úspěšně, dali jsme koš. Následně všichni očekávali, že bude hra přerušena. To se ale nestalo, takže po dlouhé přihrávce skorovala hradecká Vlčková sama na koš, protože Jana Maršíková nebyla schopna pohybu. Následně byla udělena našemu trenérovi technická chyba za protest proti neodpískání přerušení hry. Od stavu 38:41 jsme zbytek čtvrtiny prohráli 5:14 a ztrátu jsme již nezlikvidovali. 
 
Body DSK Brandýs: Murray 21, Vrančić 11, Burdgess 8, Maršíková, Šťovíčková a Ceralová po 4, Najbrtová 3, Holá a Durdová po 2, Tomková, Pitrová, Ebenhohová.