TRUTNOV NÁS ROZSTŘÍLEL TROJKAMI A ZASLOUŽENĚ VYHRÁL

O osudu utkání rozhodla prakticky hned úvodní čtvrtina, kdy naše obrana byla díky nedůslednosti pokrytí soupeřek dost děravá. Dovolili jsme domácím nastřílet 28 bodů.. při skore 14:28. Zbytek zápasu tak skončil 49:56, tedy o sedm bodů. Obě družstva měla zhruba stejný počet doskoků i ztrát. Trutnov nasbíral o 9 více faulů, což rezultovalo ve fakt, že zatímco domácí střílelI pouze 18 trestných hodů, my hned 35. Tuto možnost jsme ale díky na ligu nízké úspěšnosti (68%, 24/35) nepřetavili ve výhodu. Rozhodujícím faktorem byla právě nízká střelecká úspěšnost, a to z perimetru, kdy jsme ze 24 trojkových střeleckých pokusů trefili pouhé tři... což dělá 12,5% a to je opravdu žalostně málo. Soupeřky naopak pálily ostrými a možná vytvořily ligový rekord v úspěšnosti trojkové střelby - skore 9/13 dává skoro 70% úspěšnost. Právě to, že jsme se nedokázali v obraně adaptovat na vynikající domácí střelba zpoza trojkového oblouku bylo rozhodujícím faktorem pro průběh zápasu.
 
"Bohužel, porážka jako taková nakonec nebyla nejsmutnějším bodem večera. Ve druhé čtvrtině si totiž nezaviněně zranila koleno naše talentovaná rozehrávačka Veronika Vojtíková.. Podle prvních pocitů ta situace nevypadá moc dobře... snad se ale mýlím.. do příštího zápasu však s jistotou nezasáhne" řekl k tomu náš kouč Dan Kurucz. 
 
Body DSK Brandýs: Murray 25 (nejlepší střelkyně zápasu), Vrančić 16, Ebenhohová 6 (+10 doskoků), Burdgess 6 (+8 doskoků), Vojtíková a Najbrtová po 3, Maršíková, Holá a Ceralová po 2, Durdová, Šťovíčková, Pitrová. 
 
Body Trutnova: Rokkanen 20, Proctor 18 (+10 doskoků), Králová 17, Fisher 12 (+12 doskoků), Borsová 5, Evans a Gaislerová po 4, Šmahelová a Finková po 2, Llinhartová, Plašilová, Gotvaldová
 
PŘIJĎTE NÁS PODPOŘIT V DALŠÍM ZÁPASE - DOMA PROTI HRADCI KRÁLOVÉ, V PÁTEK 20.10. OD 16:30 V BRANDÝSKÉM SPORTCENTRU!