UŽ VÍME, JAK CHUTNÁ VÍTĚZSTVÍ V NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽI!

DSK Basketball Brandýs - SBŠ Ostrava 73:61 (17:15, 17:17, 17:6, 22:22)
 
 
Sázkový kurs na výhru Ostravy byl 1:1,03 a na náš tým 1:9. Ostrava byla tedy jasným favoritem zápasu. Jenže sázky na jistotu tentokrát nevyšly, Náš tým, DSK Basketball Brandýs slaví první historické vítězství v Chance ŽBL! "Na Ostravu jsme se týden pečlivě připravovali. Ne jenom takticky a herně, ale také mentálně, když jsme hráčky přesvědčovali, že tenhle zápas mohou vyhrát" říká kouč našeho týmu Dan Kurucz.  "Všichni jsme moc rádi, že se nám podařilo vyhrát a to hned po dvou první zápasech. Holky podaly kolektivní výkon" dodává asistentka Jitka Richterová. 
 
Před zraky více než 200 diváků včetně pana starosty města p. Pechy začal zápas hodně opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. Ostravská Halátková sice otevřela skore, ale důležité bylo, že hned z protiútoku srovnala Maršíková z těžké pozice, čímž dala spoluhráčkám sebevědomí. Ostrava ještě dvakrát vedla, nám se ale vždy podařilo rychle srovnat a v závěru 1. čtvrtiny jsme ši po trojce Timi Najbrtové do vedení 17:15! 
 
Druhá čtvrtina se pro nás moc dobře nevyvíjela, V polovině čtvrtiny vedla Ostrava už 20:26. Pak ale zaúřadovala Irena Vrančič, když trestným hodem, trojkou a dvojkou v řadě za minutu na to srovnala skore. Jenže hned na to Ostravské hráčky opět skore utrhly, když se trestnými hody Little dostaly do vedení 26:32. Samotný závěr 2. části ale patřil opět nám. Na dostřel nás přiblížila trojkou Veronika Vojtíková 1,5 minuty před koncem, a pak zaúřadovala Kwanza Murray, která strhla čtyřmi body poločasové vedení na naši stranu. 
 
3. čtvrtiny jsme měly zatím dost špatné.. tentokrát jsme ale nastoupili jinak, zcela koncentrovaně a byla to právě 3.část, která rozhodla o naší výhře. ve 25.minutě jsme po dlouhé dvojce Maršíkové odskočili na 40:37 počemž následovala série sedmi bodů v řadě (trojka Ceralové, TH Vrančic a nájezd Durdové) a rázem to bylo o deset: 47:37. Poslední minuta čtvrtiny patřila Timi Najbrtové, autorce dalších 4 bodů, které upravily stav po 3/4 na 51:39
V poslední čtvrtině jsme šlo o to udržet vedení a dohrát zápas s jistým náskokem až do konce. Bohužel jsme si rychle udělali 4 týmové fauly a soupeřky se rozhodly "hrát na trestné hody" což se jim celkem dařilo. Nás však v pohodlném vedení udržely trojky Vojtíkové a Murray, po jejímž koši jsme šli do vedení už o 19 bodů. Soupeř pak sice trestnými hody stáhl až na 10 bodů (69:59), konec zápasu ale patřil nám - nejprve Jana Maršíková  19 vteřin před koncem zvýšila na 71:61 a po ztrátě Motyčákové ještě Hanka Tomková upravila na 73:59. O vítězi bylo jasno a tak jsme již  slavící a bez obrany inkasovali poslední koš od Pagan. 
 
Body: Murray 25, Vrančić 10, Vojtíková a Najbrtová po 7, Maršíková a Ceralová po 6,   Durdová a Ebenhohová po 4, Burdgess (10 doskoků) a Tomková po 2, Šťovíčková, Pitrová. 
 
Hlavní trenér Dan Kurucz zhodnotil zápas těmito slovy:
" Rozhodla výborná kolektivní obrana, tolik rozdílná od předchozích zápasů. Nechci vyzdvihovat žádnou hráčku konkrétně, bylo to týmové vítězství. Každá holka do toho dala maximum. Líbilo se mi třeba, že Lucka Ceralová zvedla bez přemýšlení trojku, když byla volná a dala ji. Nebo zisk a koš Naty Durdové. Anebo nájezd Timi Najbrtové. Ukázalo se, jak velkým přínosem byl pro nás první start Verči Vojtíkové. Plné absolutorium základní pětce v čele Janou Maršíkovou, zahraničnímu hráčkami Leezou Burdgess, Irenou Vrančić a Kwanzou Murray doplněnou poctivým obráncem Martinou Šťovíčkovou. Přes Katku Ebenhohovou nešlo vystřelit, tak těsně bránila. Důslednost zdobila Míšu Pitrovou, kterou jsme trochu kvůli kotníku pošetřili. Hančin poslední koš byl parádní.. že jsem vyjmenoval všech 12 nastoupivších hráček? A proč ne. Vždyť říkám, že to bylo týmové vítězství. A to bych mohl jmenovat ještě další 6 hráček, které tentokrát z různých důvodů nenastoupily a svůj realizační tým. Ti všichni tenhle zápas vyhráli. Děkuji jim!"    
 
 
Realizační tým DSK Basketball Brandýs: